Door de aanschaf van een melkrobot is er een continue vraag naar elektriciteit in het bedrijf. Waren er met de melkmachine nog een paar piekmomenten, nu is het verbruik constant. Om deze vraag op te vangen liggen er 120 zonnepanelen op het dak die per jaar 25.000 kWh opwekken.

Sinds kort staat er ook een kleine windmolen op het terrein die zo'n 26.000 kWh per jaar opwekt. Hiermee kan Nijstad zijn bedrijf volledig van duurzame energie voorzien, ook op de momenten dat er geen zon is. 

Ander nieuws

Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB bijna open

Drentse ondernemers kunnen vanaf 28 februari subsidie aanvragen om hun energielasten te verlagen. Ben jij een Drentse mkb-ondernemer? En wil je aan de slag met het besparen van energie in jouw bedrijf? Dan kun je vanaf 28 februari 2023 gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. Bereid nu alvast voor en dien op 28 februari een aanvraag in bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente

Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.

Energiefonds Drenthe: Nieuwsbrief #5

In de eerste nieuwsbrief van 2023 leest u alles over de renteloze Maatschappelijke Energielening, de Financieringstafel Drenthe en vertelt ElecHydro over het maken van groene Energie.