image description

Energie Lening Plus

De Energie Lening Plus is bedoeld voor projecten m.b.t. energiebesparing, duurzame opwek en circulaire economie.

Kom ik in aanmerking?

image description

Het betreft een bedrijf binnen de provincie Drenthe

image description

De financiering ligt tussen de €50.001 en €150.000 en bedraagt maximaal 75% van de totale investering

image description

De maatregel draagt bij aan de klimaatdoelstelling van de provincie Drenthe.

Hoe werkt de lening

De Energie Lening Plus is voor Drentse ondernemers die willen investeren in energiebesparing, duurzame  energie-opwek of een circulair project en hiermee door vermindering van CO2-uitstoot aantoonbaar bijdragen aan de klimaatdoelstelling van de provincie Drenthe.

Kosten besparen door te investeren
Wanneer u investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, een warmtepompinstallatie of een energiezuinig led-verlichtingssysteem zullen uw energiekosten direct lager worden en maakt u uw bedrijf toekomstbestendig. Daarnaast is de financiering ook te gebruiken voor een waterstofauto, asbestverwijdering in combinatie met zonnepanelen of een duurzaam (isolerend) sedumdak.

Hoe de lening aan te vragen
Dit doet u door het aanvraagformulier in te vullen en de gevraagde bijlagen te uploaden. Wij nemen uw aanvraag dan binnen 3 werkdagen in behandeling. Heeft u in de afgelopen 3 jaar een subsidie ontvangen dan dient u bij de aanvraag tevens een de-minimis verklaring te uploaden (zie downloads). Een krediettoets maakt onderdeel uit van de beoordeling. De rente die u betaalt hangt af van de looptijd die u kiest, of EFD zekerheden kan vestigen en de rating van uw bedrijf. Wij streven ernaar u binnen 10 werkdagen een financieringsovereenkomst te kunnen sturen.

Wanneer wij van u de getekende documenten retour hebben ontvangen wordt het financieringsbedrag 6 maanden voor u gereserveerd. In deze periode kunt u de installatie laten plaatsvinden. Na installatie mailt u ons de eindfactuur met een foto van het eindresultaat en dan zullen wij z.s.m. het financieringsbedrag naar uw rekening overmaken. Een maand later start dan de automatische incasso van rente en aflossing.

Voor het afsluiten van de financiering rekenen wij geen afsluitkosten.

Uitgelicht

Voetzorg Noord Orthopedie

De wens van de ondernemers was om de nieuwbouw zo energiezuinig mogelijk te maken. En dat is gelukt!

Rente

De rente is afhankelijk van rating bedrijf en eventueel te vestigen zekerheden.

 • 3%-4%

  5 jaar

  Wanneer u kiest voor een looptijd van 5 jaar bedraagt de rente 3% tot 4%

 • 4%-5%

  10 jaar

  Wanneer u kiest voor een looptijd van 10 jaar is de rente 4% tot 5%

 • 5%-6%

  15 jaar

  Wanneer u kiest voor een looptijd van 15 jaar is de rente 4,5% tot 5,5%

Technieken uitgelicht

Waterstofauto

Ondernemers kunnen voor de aanschaf van één of meerdere waterstofauto’s een lening aanvragen. De financiering is maximaal 75% van de investering en niet meer dan €150.000,-

Groene daken

Een groen dak werkt verkoelend op de omgeving, reduceert fijnstof en houdt het regenwater langer vast. Het is tevens isolerend, daardoor zal er in de zomer in een bedrijfspand minder gekoeld hoeven te worden en houdt het in de winter de warmte vast.

Zon voor Asbest

De lening kan worden gebruikt voor asbestsanering en dakvervanging als er op hetzelfde dak zonnepanelen worden geplaatst en de kosten voor asbestsanering en dakvervanging maximaal 1/3 van de investering bedragen.