Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?

Tijdens de ‘Week van de circulaire economie’ organiseerden wij het Webinar ‘Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?’

Tijdens een geanimeerd tafelgesprek onder leiding van Friso Schotanus kwam de vraag op tafel wat verstaan we nu eigenlijk onder circulair ondernemen? Waar lopen ondernemers tegenaan? Wie kunnen ze betrekken bij de planvorming? 

Maarten Bunnik van het Energiefonds Drenthe, Emmy Saimi-Roozeboom van MKB fonds Drenthe  en Rudmer Heij van Ik Ben Drents Ondernemer gingen in gesprek om antwoord op deze vragen te geven.

De inspirerende verhalen van de aanwezige ondernemers Auke Tel van AlteA Holding BV Max Wortmann van Wortmann Milieutechniek BV en Wido van den Bosch van Brink Industrial BV spraken tot de verbeelding en laten zien dat circulair ondernemen een kwestie is van gewoon beginnen en doen!

Wil jij meer weten over circulair ondernemen en welke ondersteuning je daarbij kunt krijgen? Kijk dan hier het webinar terug.

Webinar: Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?

Ander nieuws

Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB bijna open

Drentse ondernemers kunnen vanaf 28 februari subsidie aanvragen om hun energielasten te verlagen. Ben jij een Drentse mkb-ondernemer? En wil je aan de slag met het besparen van energie in jouw bedrijf? Dan kun je vanaf 28 februari 2023 gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. Bereid nu alvast voor en dien op 28 februari een aanvraag in bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente

Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.

Energiefonds Drenthe: Nieuwsbrief #5

In de eerste nieuwsbrief van 2023 leest u alles over de renteloze Maatschappelijke Energielening, de Financieringstafel Drenthe en vertelt ElecHydro over het maken van groene Energie.