Toen Ultraware Assen haar pand ging verbouwen in 2014 zijn er in verschillende fasen allerlei duurzame en energiebesparende maatregelen toegepast.

Zo is een warmtepomp geplaatst voor verwarmen en koelen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Een deel van het pand is extra geïsoleerd, er is overal LED-verlichting aangebracht en de stopcontacten en lichten worden uitgeschakeld als er niemand in een bepaalde ruimte is. Als buiten werktijd niemand in het pand is wordt alles wat uit kan automatisch uitgeschakeld. Verder rijden de medewerkers voornamelijk op waterstof of elektrisch.

Nu zijn er met behulp van de eenvoudig aan te vragen Energielening Drenthe van de Drentse Energie Organisatie 138 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De panelen wekken zo’n 40.000 kWh per jaar op en kunnen een groot deel van het stroomverbruik afdekken.

 

Ander nieuws

Terugkijken Webinar: Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?

Tijdens de ‘Week van de circulaire economie’ organiseerden wij het Webinar ‘Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?’

Energiefonds Drenthe: NIEUWSBRIEF#2

In deze tweede Nieuwsbrief veel informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijf, 2 interessante webinars waarvoor u zich kunt aanmelden én het project "Zon op dak Drenthe" voor agrarische ondernemers.

Circulair ondernemen in Drenthe, Hoe dan?

In de week van de circulaire economie kunt u op 8 februari van 09.00 tot 10.00 uur deelnemen aan ons webinar.