Toen Ultraware Assen haar pand ging verbouwen in 2014 zijn er in verschillende fasen allerlei duurzame en energiebesparende maatregelen toegepast.

Zo is een warmtepomp geplaatst voor verwarmen en koelen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Een deel van het pand is extra geïsoleerd, er is overal LED-verlichting aangebracht en de stopcontacten en lichten worden uitgeschakeld als er niemand in een bepaalde ruimte is. Als buiten werktijd niemand in het pand is wordt alles wat uit kan automatisch uitgeschakeld. Verder rijden de medewerkers voornamelijk op waterstof of elektrisch.

Nu zijn er met behulp van de eenvoudig aan te vragen Energielening Drenthe van de Drentse Energie Organisatie 138 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De panelen wekken zo’n 40.000 kWh per jaar op en kunnen een groot deel van het stroomverbruik afdekken.

 

Ander nieuws

Verduurzamen voor Drentse hoveniers

Hovenier in Drenthe en benieuwd hoe collega’s verduurzamen? Op 19 november laat Curatio Hoveniers in Dalen zien wat zij voor stappen hebben genomen m.b.v. “Ik ben Drents ondernemer” en het “Energiefonds Drenthe”.

Energiefonds Drenthe: NIEUWSBRIEF#1

Dit jaar bestaat de stichting Drentse Energie Organisatie 10 jaar.

MAGAZINE : Tijd voor een nieuwe stap!

Na tien jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Daarom gaan wij verder onder de naam Energiefonds Drenthe en verbreden we onze scope.