Klik hier voor onze laatste nieuwsbrief

Ander nieuws

Energielening Collectieven beschikbaar bij Energiefonds Drenthe

Vanaf 12 juni 2024 kunnen energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) gebruik maken van een lening van het Energiefonds Drenthe voor hernieuwbare energieprojecten. De ‘Energielening Collectieven’ is beschikbaar voor lokale energie-initiatieven tot een bedrag van 200.000 euro. Deze lening is aan te vragen voor projecten waarvoor de aanvrager al eerder een SCE- of een SDE-subsidie heeft ontvangen.

Subsidieregeling Energiebesparing Drents MKB bijna open

Drentse ondernemers kunnen vanaf 28 februari subsidie aanvragen om hun energielasten te verlagen. Ben jij een Drentse mkb-ondernemer? En wil je aan de slag met het besparen van energie in jouw bedrijf? Dan kun je vanaf 28 februari 2023 gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing Drents MKB van de provincie Drenthe. Bereid nu alvast voor en dien op 28 februari een aanvraag in bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Maatschappelijke Energielening tegen 0% rente

Sinds kort is het Energiefonds Drenthe uitgebreid met een vierde financieringsvorm. De Maatschappelijke energielening is een renteloze lening bestemd voor maatschappelijke organisaties die beschikken over eigen vastgoed of accommodatie en die willen investeren om dit te verduurzamen d.m.v. energiebesparing en/of duurzame energie-opwek.