Webinar "Rijden op waterstof in Drenthe" op donderdag 8 oktober van 16.00 uur tot 17.00 uur aanmelden via https://www.streampool.nl/webinars/webinar-waterstof-provincie-drenthe

PROGRAMMA:

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra heet u welkom en vervolgens wordt u onder leiding van moderator Wilma Nabring bijgepraat. Sprekers Detmar Ypma, Chris van Dijk en Guido Hoek nemen u mee in:

·       de ontwikkeling van vijf waterstofvulpunten in Drenthe;
·       welke waterstofauto's u kunt rijden; 
·       de financieringsmogelijkheden voor aanschaf van een waterstofauto.

SPREKERS:

Detmar Ypma is door OrangeGas als projectmanager en kwartiermaker aangesteld om een netwerk van H2 tankstations in Drenthe te realiseren. Hij vertelt waar de waterstoftankstations komen in Drenthe en wat er komt kijken bij de locatiekeuze voor de waterstoftankstations.
OrangeGas bouwt deze stations in samenwerking met Resato om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. OrangeGas ziet waterstof als een logische aanvulling op het assortiment.

Chris van Dijk is senior beleidsadviseur Duurzame mobiliteit bij RAI Vereniging, de belangenbehartiger voor de mobiliteitsindustrie. Chris is binnen RAI Vereniging verantwoordelijk voor tal van thema’s die raken aan duurzame mobiliteit en medeoprichter van het Nationale H2Platform. Hij is al jaren actief om de uitrol van waterstof en elektrisch rijden te versnellen en vertelt u meer over het rijden in een waterstofauto, welke waterstofauto's er zijn en welke eraan komen.

Guido Hoek is fondsmanager van de Drentse Energie Organisatie, het energiefonds van de provincie Drenthe. Hij informeert u over de verschillende financieringsopties voor de aanschaf van een of meerdere waterstofauto’s en over de fiscale regelingen die van toepassing zijn. Op basis van deze informatie laat hij u zien wat het rijden op waterstof kost.

 

Ander nieuws

Terugkijken Webinar: Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?

Tijdens de ‘Week van de circulaire economie’ organiseerden wij het Webinar ‘Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?’

Energiefonds Drenthe: NIEUWSBRIEF#2

In deze tweede Nieuwsbrief veel informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijf, 2 interessante webinars waarvoor u zich kunt aanmelden én het project "Zon op dak Drenthe" voor agrarische ondernemers.

Circulair ondernemen in Drenthe, Hoe dan?

In de week van de circulaire economie kunt u op 8 februari van 09.00 tot 10.00 uur deelnemen aan ons webinar.