Bekijk hier onze nieuwsbrief.

Dit jaar bestaat de stichting Drentse Energie Organisatie 10 jaar. De stichting werd in 2011 opgericht door de provincie Drenthe en we hebben sindsdien meer dan 500 bedrijven en maatschappelijke organisaties mogen helpen met één van onze laagdrempelige financieringen.
Na tien jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Daarom gaan wij verder onder de naam Energiefonds Drenthe en verbreden we onze scope.

Van Drentse Energie Organisatie naar Energiefonds Drenthe

Toen we tien jaar geleden begonnen was ons doel het versnellen van de energietransitie in Drenthe. Dat deden we door het verstrekken van laagdrempelige financieringen voor bedrijven en organisaties die wilden investeren in energiebesparing of de opwekking van duurzame energie. Hierbij kon men al bij DEO terecht voor financieringen vanaf € 5.000. DEO financierde maximaal € 1 miljoen.

Energiefonds Drenthe gaat nog een stap verder. We richten ons nu op het reduceren van de CO2-uitstoot in de provincie. Hierdoor kunnen we naast energieprojecten ook circulaire projecten en projecten met betrekking tot toekomstbestendige landbouw financieren. Dit doen we nog steeds laagdrempelig vanaf € 5.000. De maximale financiering is verhoogd naar € 2,5 miljoen.


Ander nieuws

Verduurzamen voor Drentse hoveniers

Hovenier in Drenthe en benieuwd hoe collega’s verduurzamen? Op 19 november laat Curatio Hoveniers in Dalen zien wat zij voor stappen hebben genomen m.b.v. “Ik ben Drents ondernemer” en het “Energiefonds Drenthe”.

MAGAZINE : Tijd voor een nieuwe stap!

Na tien jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Daarom gaan wij verder onder de naam Energiefonds Drenthe en verbreden we onze scope.

Wind en zon verduurzamen biologisch melkveebedrijf Nijstad

Na de aanschaf van zonnepanelen en een melkrobot investeerde melkveehouder Henk Nijstad onlangs in een kleinschalige windmolen.