Bekijk hier onze nieuwsbrief.

Dit jaar bestaat de stichting Drentse Energie Organisatie 10 jaar. De stichting werd in 2011 opgericht door de provincie Drenthe en we hebben sindsdien meer dan 500 bedrijven en maatschappelijke organisaties mogen helpen met één van onze laagdrempelige financieringen.
Na tien jaar is het tijd voor een nieuwe stap. Daarom gaan wij verder onder de naam Energiefonds Drenthe en verbreden we onze scope.

Van Drentse Energie Organisatie naar Energiefonds Drenthe

Toen we tien jaar geleden begonnen was ons doel het versnellen van de energietransitie in Drenthe. Dat deden we door het verstrekken van laagdrempelige financieringen voor bedrijven en organisaties die wilden investeren in energiebesparing of de opwekking van duurzame energie. Hierbij kon men al bij DEO terecht voor financieringen vanaf € 5.000. DEO financierde maximaal € 1 miljoen.

Energiefonds Drenthe gaat nog een stap verder. We richten ons nu op het reduceren van de CO2-uitstoot in de provincie. Hierdoor kunnen we naast energieprojecten ook circulaire projecten en projecten met betrekking tot toekomstbestendige landbouw financieren. Dit doen we nog steeds laagdrempelig vanaf € 5.000. De maximale financiering is verhoogd naar € 2,5 miljoen.


Ander nieuws

Terugkijken Webinar: Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?

Tijdens de ‘Week van de circulaire economie’ organiseerden wij het Webinar ‘Circulair ondernemen in Drenthe: Hoe dan?’

Energiefonds Drenthe: NIEUWSBRIEF#2

In deze tweede Nieuwsbrief veel informatie over de mogelijkheden voor ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijf, 2 interessante webinars waarvoor u zich kunt aanmelden én het project "Zon op dak Drenthe" voor agrarische ondernemers.

Circulair ondernemen in Drenthe, Hoe dan?

In de week van de circulaire economie kunt u op 8 februari van 09.00 tot 10.00 uur deelnemen aan ons webinar.